Ingredients:
- Sooji 1/2 Cup
- Sugar 1/4 Cup
- Ghee 1/4 Cup
- Water 1 Cup
- Cardamom powder 1/4 tbsp
- Raisins 1 tbsp.
- Sliced almonds 2 tbsp.
Method of preparation:
- Heat ghee in a kadhai. Add Sooji and fry until it is very lightly golden brown in color. Constantly stir it to ensure even browning.
- Add sugar and water in kadhai and stir it on medium heat until the water gets absorbed (a dough made).
- Add raisins and cardamom powder.
- Decorate with sliced almonds and serve hot.
2 comments:
narayan narayan
शानदार प्रयास बधाई और शुभकामनाएँ।
-लेखक (डॉ. पुरुषोत्तम मीणा 'निरंकुश') : समाज एवं प्रशासन में व्याप्त नाइंसाफी, भेदभाव, शोषण, भ्रष्टाचार, अत्याचार और गैर-बराबरी आदि के विरुद्ध 1993 में स्थापित एवं 1994 से राष्ट्रीय स्तर पर दिल्ली से पंजीबद्ध राष्ट्रीय संगठन-भ्रष्टाचार एवं अत्याचार अन्वेषण संस्थान- (बास) के मुख्य संस्थापक एवं राष्ट्रीय अध्यक्ष हैं। जिसमें 05 अक्टूबर, 2010 तक, 4542 रजिस्टर्ड आजीवन कार्यकर्ता राजस्थान के सभी जिलों एवं दिल्ली सहित देश के 17 राज्यों में सेवारत हैं। फोन नं. 0141-2222225 (सायं 7 से 8 बजे), मो. नं. 098285-02666.
E-mail : dplmeena@gmail.com
E-mail : plseeim4u@gmail.com
Post a Comment